Monday 31 March 2008

bazen bizim ya da başkalarının başına kötü kötü şeyler gelir. bunu önlemek için kendimizce bi şeyler yapmaya çalışırız, ama önleyemeyiz işte. eski bi yahudi geleneği varmış. başına kötü şeyler gelip duran, ya da başına kötü şeyler geleceğinden korkulan insanların ismi değiştirilirmiş. böylece şeytanı/kötü ruhları kandırdıklarına inanırlarmış. hatta bazen şanssız olduklarını düşünen aileler çocuklarını şanslı olduklarını düşündükleri ailelere verirmiş, bazen yaşadıkları yeri değiştirirlermiş.. bazen cinsiyetlerini değiştirirlermiş... n'olurmuş peki? süper mi olurmuş ondan sonra o insanların hayatları? ya tam başına süper bi şey gelecekken değiştirdilerse ve iyi ruhlar da o kişiyi bulamazsa? hııı?

1 comment:

  1. bizdeki satılmış ismi de öyle. bebekleri ölüp duran aileler koyuyor, benim değil bu satın aldım gibileriden.


    farklı cinsiyette giydirmek de var. dedemin abisi ölmüş mesela bebekken. dedem bebeklik resimlerinde bir kız çocuğu. adam 85 yaşında. bişilere yarıyor belki de...

    peki özgeler ne yapsın? kendi olmaya çabalarken hep "başka" olmaya mahkum garibanlar. bi ömre kaç hayat sığar? değiştirsinler benim de adımı, başıma kötü şeyler gelecek.

    ReplyDelete